نکاتی درباره تعویض گلدان گلها و گیاهان آپارتمانی
تعویض گلدان زمانی که ریشهها جای کافی در گلدان نداشته باشند باید با احتیاط صورت گیرد.
تعویض گلدانو خاک گلدان معمولا زمانی انجام میشود که یا خاک نامناسب باشد یا فضا برای رشد گیاه کم شده باشد. در هر حالت باید به یک سری موارد هنگام تعویض گلدان توجه کرد مانند زهکشی مناسب گلدان، اندازه و جنس گلدان و خاک متناسب با گیاه.
معمولاً زمانی که فضای داخلی گلدان برای گیاه کم است، ریشههای گیاه از منافذ کف گلدان بیرون میآیند و رشد گیاه نیز کند و آهستهتر میشود . در این زمان بهتر است که گلدان گیاه را تعویض کنید.
توجه داشته باشید که اگر گیاهی بیمار است، تعویض گلدان آن را به تعویق بیاندازید .زیرا این گیاهان ضعیف هستند و اصولاً تعویض گلدان، به نحوی شوک برای گیاه محسوب میشود. البته در بعضی از موارد هم، گلدان و خاک برای گیاه بیمار حتما باید عوض شود . زیرا زیاد مشاهده شده است که علت اصلی بیمار شدن برخی گیاهان، گلدان و خاک نامناسب بوده است.
همچنین از تعویض گلدان گیاهانی که تازه خریداری کرده اید، تا مدتی صرف نظر کنید. زیرا گیاهان تازه خریداری شده:
1. امکان دارد چند روز قبل از آنکه توسط شما از گلخانه خریداری شوند، به گلدان جدید منتقل شده باشند.
2. بهتر است که گیاه به شرایط محیطی مکان جدید عادت کند و سپس گلدان آن را عوض کنید تا شوکهای ناشی از تغییر مکان زندگی و همچنین تعویض گلدان، به تدریج به گیاه وارد شود.
توجه داشته باشید که بعد از تعویض گلدان، بلافاصله گیاه را آبیاری نکنید و بگذارید که یک دورهی چند روزه خشکی را، البته در سایه، طی کند و سپس آبیاری نمایید. زیرا آبیاری بلافاصلهی گلدان، تاثیر زیادی در پوسیدگی ریشهها دارد.
قبل از بیرون آوردن گیاه، به وسیله دست و یا انتهای بیلچه، ضرباتی را به اطراف گلدان و انتهای گلدان وارد کنید تا به جداسازی توده خاک از دیواره گلدان کمک شود.