Kalanchoe کالانکوآ
مشخصات:اسم علمی این گیاه Kalanchoe blossfeldiana و از خانواده Crassulaceae می باشد. این جنس دارای 200 گونه مختلف بوده و برگ های گوشتی وگل های زیبای آنها مورد توجه است. گونه مورد نظر بومی ماداگاسكار بوده و ارتفاع و گسترش آن به حدود 30 سانتی متر میرسد. برگها سبز روشن، گوشتی و تخم مرغی شكل هستند كه لبه آنها به طرف بالا برگشته است. گل های كالانكوئه قرمز كم رنگ و لوله ای شكل بوده و به صورت خوشه ظاهر می شوند .فصل پیرایش گل ها، از اواسط زمستان تا اواسط بهار است.
مراقبت: كالانكوئه به نور متوسط تا زیاد، حرارت بالا خاك همیشه خیس وقلیایی احتیاج دارد.
کود: می توان به میزان 3 گرم در لیتر، هردو هفته یكبار از خرداد تا شهریور ، به این گیاه كود داد.
خاک: مخلوطی از خاك باغچه، ماسه، كود حیوانی و قطعات كوچك آجر، خاك مطلوب كالانكوئه می باشد.
ازدیاد: این گیاه معروف را می توانید به آسانی تكثیر كنید. قلمه های انتهایی ساقه را به طول 5/7 سامنتیمتر از اواسط تا اواخر بهار با یك چاقوی تیز تهیه كنید، سپس به مدت 2 یا 3 روز در كناری قرا دهید تا در محل بریدگی ها، كال تشكیل شود. قلمه ها را دور از تابش مستقیم خورشید در یك اتاق معمولی با دمای 20-18 درجه سانتی گراد نگاه دارید. سپس قلمه ها را به آرامی در گلدانهایی با قطر دهانه 9 سانتی كمتر، حاوی كمپوست مخصوص گیاهان گوشتی و كاكتوس قرار دهید و در دمای 21-20 درجه سانتی گراد، با نور مناسب و كافی ولی دور از تابش مستقیم خورشید نگاه دارید . خاك را نسبتا مرطوب كنید و مواظب باشید كه خیلی خیس نباشد. زمانی كه ریشه دهی انجام شده و گیاه جدید شروع به رشد می كند، به آب بیشتری نیاز دارد، ولی مراقب باشید كه آبیاری بیش از اندازه نكنید.