لاکی بامبو
روش نگهداری و تکثیر بامبو:
نام: دراسینا Dracaena
نام خانوادگی: ساندریانا Sanderiana
خانواده: لیلیاسه Liliacca
این گیاه به نامهای دراسینای روبانی Ribbon dracaena و یا گیاه نواری یا روبانی Ribbon Plant یا خیزران خوش قدم Lucky Bamboo شهرت یافته است. لاکی بامبو در واقع بامبو نیست ولی به علت شباهتی که به خیزران دارد به این نام مشهور گردیده است. که بومی کامرون بوده و در مناطق استوائی غرب آفریقا نیز می روید.
یکی از عوامل محبوبیت لاکی بامبو سهولت در پرورش و نگهداری آن است.
مراقبت: نور مورد نیاز این گیاه نور غیر مستقیم یعنی نوری که از پرده عبور کرده و فیلتر شده می باشد، چون نور مستقیم آفتاب برای این گیاه زیان آور است.
درجه حرارت: بهترین درجه حرارت برای این گیاه دمای بین 18 تا 22 درجه سانتی گراد است، البته این گیاه دمای متغیر را نیز تحمل می کند.
آبیاری: آب این گیاه باید بدون کلر و فلوراید باشد که برای تهیه این آب می توانید ظرفی را از آب پر کرده و به مدت 24 ساعت در گوشه ای قرار دهید تا مواد مذکور از آن خارج شوند و دمای آب نیز با دمای محیط یکسان گردد، سپس گیاه را آبیاری نمائید به صورت هفته ای دوبار طوری که خاک گیاه همیشه مرطوب بماند.
توجه: هرگز از آبهای معدنی برای آبیاری گیاه استفاده نکنید. تمام گیاهان آپارتمانی را باید به همین روش آبیاری نمائید.
کود: تنها زمانی به این گیاه کود دهید که گیاه شروع به زرد شدن کرده باشد چون کودهای ترکیبی حاوی مقادیر زیادی نمک و فسفر هستند، که می تواند منجر به سوختن برگها شود. بنابراین می توانیم از کودهای ارگانیک یا کود مخصوص بامبو Bamboo food استفاده نمائید.
خاک: اگر می خواهید گیاه در خاک بکارید بایستی به نسبت مساوی از خاک کوکوپیت مرغوب و دانه های ریز لیکا (پوکه صنعتی) یا پرلیت و مقداری پودر قارچ کش ترکیب شده باشد تا زهکشی به خوبی انجام گیرد و گیاه از گزند قارچ گرفتگی در امان بماند.
سوختن نوک برگها: عمدتآ به جهت کمبود رطوبت می باشد، همچنین وجود فلوراید در آب حتی به مقدار کم می تواند فیتوتوکسی Phitotoxi کرده که موجب کشته شدن سلولهای گیاه می شود.یعنی انباشته شدن فلوراید در نوک برگها به تدریج موجب مرگ سلولهای گیاه می شود.
روش تکثیر: از روش قلمه زنی ساقه ای به این صورت که از زیر بند گیاه (برآمدگی روی ساقه) بوسیله جسم تیز یک قلمه را به اندازه حداقل سه بند یا سه گره ببرید و محل برش را با داروی قارچ کش و پارافین بپوشانید تا شیره گیاه خارج نشود، بهترین فصل برای تکثیر این گیاه بهار یا تابستان، و دمای مناسب حدودآ 20 درجه سانتی گراد می باشد که ریشه دار کردن قلمه ها میتوان در خاک کوکوپیت مرغوب کاشت و نگهداری کرد.
نکته: گیاهی را خریداری نمائید که 1- ساقه و برگ سبز داشته باشد 2- بوی بد ندهد 3- تنه شاخه بریده در آب قهوه ای نباشد، چون آوندهای گیاه بوسیله رسوبات آب بسته شده است 4- ریشه های گیاه شاخه بریده در آب به رنگ سفید باشد.
اين گياه قرنهاست به نام بامبوي خوش يمن شناخته ميشود، بامبو به خودي خود گياهي شگفت انگيز و داراي انرژي صلح آميز و خردمندانه است. ميليونها تن از صاحبان خوش شانس بامبوي خوش يمن در سراسر جهان ميدانند که اين گياه، براي منزل و محل کار بهترين انتخاب است زيرا تنها به دو سه سانتيمتر آب در ظرفش و نور غير مستقيم آفتاب نياز دارد تا خوش و خرم باشد و اصولا مقاوم و صبور است و مراقبت از آن ساده مي باشد.
دليل اصلي اينکه اين گياه خوش يمن دانسته ميشود اين است که اين گياه ميتواند با قرار گرفتن در شرايط مناسب، هر پنج عنصر اصلي فنگ شويي آب، آتش، خاک، چوب و فلز را در محيط زيست خود وارد کند. تعداد شاخه هاي گياه بامبو نيز بسيار مهم است و هر تعداد شاخه معناي متفاوتي دارد مثلاً 7 شاخه = براي ثروت و فراواني و یا مثلاً 9 شاخه = عددي خوش يمن محسوب شده و عددي براي خوشبختي و شانس در همه امور زندگي است.
لاکی بامبو به رنگ قرمز حساس بوده و باعث رشد سریعتر آن میشود.شما می توانید با ربان ساتن قرمز یک پاپیون به دور بلور لاکی بامبو ببندید.
ماهی فایتر همزیست با گیاه لاکی بامبو می باشد و شما می توانید آنرا را درون ظرف بلور بامبو که حکم تنگ ماهی را دارد قرار دهید.
طرز نگهداری:
درجه حرارت ۱۸ الی ۲۲، در آب بدون املاح ، نور غیر مستقیم ، هفته ای ۱بار آب تعویض شود و محلول برای تقویت که حاوی ازت، نیتروژن، کلسیم....است با هر دفعه تعویض اب ۲ قطره در آب ریخته شود.